Nevěděla jsem, jak s klíčky naložit a nechtěla jsem hledat v kuchařských knihách. Tento recept je už u nás doma ověřená klasika a z munga se tak stalo příjemné zpestření.
Ať žije Mungo!
Recept
příprava: cca 10 minut
doba vaření: do půl hodinky
Ingredience
1 bal. bio tempehu uzeného
1 bílá ředkev kulatá, krájená na plátky
3 mrkve, krájené na proužky či kolečka
1 menší cibule
1 balení klíčků mungo
petržel či podobná zelená nať
sezamový olej
špetka soli
čerstvě umletý pepř
Postup
1. Rozehřejte sezamový olej na pánvi.
2. Nakrájejte cibulku na půlkolečka, přidejte k ní nasekanou mrkev a ředkev.
3. vše orestujte na pánvi a postupně přidejte tempeh nakrájený na drobné kostičky.
4. přisypejte umyté klíčky - plovinu balení a vše dohromady osmažte.
5. dejte vařit těstoviny, pokud nemáte asijské nudle, tak jako jsem je dnes neměla já, ale máte čirou náhodou dobré italské, použijte je.
6. K osmaženému jídlu na pánvičce (ředkev i mrkev by měly být dozlatova) přidejte nasekanou nať a zbytek munga. Vše promíchejte, osolte, opepřete a nechte dojít. Lze podlít trochou vody.
7. Uvařené těstoviny vhoďte na druhou rozpálenou pánev ( sezamový olej) a osmažte. Můžete přidat pár kapek sojové omáčky ( Kikkoman), moc to celé věci prospěje.
Něco navíc
Toto jídlo můžete variovat donekonečna. Výborná je v něm nakrájená paprika, dá se do něj přimíchat rýžová smetana a téměř jakákoliv zelenina, kterou máte zrovna po ruce.
Moc doporučuji asijské nudle (a nejen ty) z Marks a Spencer. Jsou naprosto skvělé!
Místo nudlí se dá samozřejmě použít rýže, nejlépe kupovaná od Vietnamců. Krásně provoní celý byt a je neskutečně dobrá.
Žádné komentáře:
Okomentovat