Stránky

pátek 6. dubna 2012

Mungo a falešné asijské nudle





Moje první mungo a falešné asijské nudle.

Nevěděla jsem, jak s klíčky naložit a nechtěla jsem hledat v kuchařských knihách. Tento recept je už u nás doma ověřená klasika a z munga se tak stalo příjemné zpestření. 

Ať žije Mungo!

Recept

příprava: cca 10 minut
doba vaření: do půl hodinky

Ingredience

1 bal. bio tempehu uzeného
1 bílá ředkev kulatá, krájená na plátky
3 mrkve, krájené na proužky či kolečka
1 menší cibule
1 balení klíčků mungo
petržel či podobná zelená nať
sezamový olej 
špetka soli
čerstvě umletý pepř

Postup

1. Rozehřejte sezamový olej na pánvi. 
2. Nakrájejte cibulku na půlkolečka, přidejte k ní nasekanou mrkev a ředkev. 
3. vše orestujte na pánvi a postupně přidejte tempeh nakrájený na drobné kostičky. 
4. přisypejte umyté klíčky - plovinu balení a vše dohromady osmažte. 
5. dejte vařit těstoviny, pokud nemáte asijské nudle, tak jako jsem je dnes neměla já, ale máte čirou náhodou dobré italské, použijte je.
6. K osmaženému jídlu na pánvičce (ředkev i mrkev by měly být dozlatova) přidejte nasekanou nať a zbytek munga. Vše promíchejte, osolte, opepřete a nechte dojít. Lze podlít trochou vody. 
7. Uvařené těstoviny vhoďte na druhou rozpálenou pánev ( sezamový olej) a osmažte. Můžete přidat pár kapek sojové omáčky ( Kikkoman), moc to celé věci prospěje. 

Něco navíc

Toto jídlo můžete variovat donekonečna. Výborná je v něm nakrájená paprika, dá se do něj přimíchat rýžová smetana a téměř jakákoliv zelenina, kterou máte zrovna po ruce. 

Moc doporučuji asijské nudle (a nejen ty) z Marks a Spencer. Jsou naprosto skvělé!
Místo nudlí se dá samozřejmě použít rýže, nejlépe kupovaná od Vietnamců. Krásně provoní celý byt a je neskutečně dobrá.

Žádné komentáře:

Okomentovat